fbpx

Semblance®

HOUTEN LAMELLEN, LUIFELS EN LAMELWANDEN

SEMBLANCE STAAT VOOR GELIJKENIS, GEDAANTE OF VOORKOMEN. MET SEMBLANCE GEVEN WE CREATIE AAN DE MOOISTE GEVELBEKLEDING IN HOUT, MET PRAKTISCHE EN DUURZAME TOEPASSINGEN.

De Semblance® collectie bestaat uit houten lamellen, luifels en lamelwanden. Systemen die op fraaie, ethische wijze het gezicht van een gevel bepalen. Een collectie vol van elegantie met ellips, cubic of trapezium gevormde lamellen.

LENCO® Semblance collectie verticale houten lamellen

Houten
lamellen
vast

Houten lamellen uit de Semblance® collectie weren de zon in de zomer en laten in de winter wat licht en warmte door. Houten lamellen “leven”. De lamellen verkleuren en geven een pand een warme uitstraling. Houten lamellen zijn verkrijgbaar in meerdere soorten hout, zoals het elegante Western Red Cedar.

Houten lamellen Centraal beweegbaar

Houten lamellen in de centraal beweegbare variant zijn ideaal om de lichtinval te regelen. In de winter zorgt dit type lamel uit de Semblance® collectie voor meer zon binnen en in de zomer voor wat minder indirect zonlicht. Of stuur de houten lamellen simpelweg zo dat tussen de lamellen door eenvoudig het glas gewassen kan worden.

Het kantoor van Linthorst Techniek, bekleed met Semblance®-Western Red Cedar- lamellen
LENCO® zonwering project voor Van de Beeten

houten lamellen beweegbaar plus

Het unieke gepatenteerde beweegbaar plus systeem combineert grote structurele lamellen met strakke aansluitingen in speciale vormen. De houten lamellen lopen schuin mee in puntgevels en houden zo maximaal zonlicht tegen. Dit type houten lamellen is ook perfect toe te passen bij strakke dagkanten met grote schuine minimalistische kozijnen. Het minimale aantal stijlen voor de raamvlakken zorgt voor een prachtig aanzicht én uitzicht! 

Houten luifels

Een luifel is een horizontaal geplaatst zonweringsysteem. Houten luifels houden de hitte buiten in warmere periodes van het jaar, van mei tot september, en laten de warmte van een laagstaande zon toe in de koudere maanden, van oktober tot april. Houten luifels bieden hierdoor een optimale zon- en lichtwering en dragen door de schaduwwerking bij aan een aangenaam binnenklimaat.

horizontale luifels met daartussen Thermowood lamellen
Projectzonwering, houten lamellen die lichteffect creëren

houten lamelwanden

Houten lamelwanden zijn van grote esthetische waarde. Een gevel gaat met hout écht leven en dit type oplossing is altijd maakbaar en voldoet aan de gestelde norm. Dankzij de uitgebreide houtstudies is alles uitgewerkt: de sterkte, de verkrijgbaarheid, de brandklasse, de duurzaamheid en de esthetische waarde.

Is het vergrijzen of het onderhoud van houten lamellen uit den boze? Bekijk dan eens de Capital® collectie. Aluminium lamellen zijn namelijk ook verkrijgbaar in woodlook-kleuren.